Рідна мова – оберіг нації

22 февраля 2021 - Администратор
Рідна мова – оберіг нації

Сучасні люди як ніколи усвідомлюють необхідність берегти своє рідне, національне, що показує нашу приналежність до однієї культури, одного народу.

Мова – це найцінніше з надбань народу, духовний скарб. Це саме той інструмент, який єднає людей однієї народності і робить їх єдиним цілим. Саме мова – важливий скарб для людини, адже рідна мова – це оберіг нації.

Оберіг, це те, що береже людину, допомагає їй уникнути неприємностей, захиститися від зла, вистояти проти ворогів, як видимих, так і невидимих.

Історія наших предків сильно просякнута символізмом. Усі прикраси були по своїй суті оберегами. Вишивки на рушниках, постільній білизні, одязі повинні були захистити людину від нечистих сил. Обереги захищали і будинок. Один з таких оберегів - підкова.

Підкова - це старовинний оберіг, пов'язаний з давнім культом коня. Підкова завжди вважалася символом удачі. Вона нагадує півмісяць, в якому люди бачили знак майбутнього щастя. Підкова пророкувала багатство і родючість. Вона ж вважалася захисницею будинку від нечистої сили. Вважалося, що чаклун або відьма не зможуть увійти в будинок, на дверях якого прибита підкова.

До Міжнародного Дня рідної мови, який відзначався 21 лютого, викладач української мови та літератури Наталія Поліщук провела майстер – клас, на якому виготовляли обереги у вигляді підкови.

На завершення заходу Наталія Поліщук  привітала усіх з Міжнародним Днем рідної мови. Побажала успіхів, не зупинятися на досягнутому і залишатися відкритими перед світом, водночас зберігаючи власну культурну самобутність та невичерпне розмаїття українського слова.

Створені підкови в майбутньому будуть захищати наші оселі. На ріжках наших підков – оберегів обов’язково зберігатиметься щастя. І нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"