Радіодиктант

11 ноября 2019 - Администратор
Радіодиктант

     Перед Днем української писемності та мови, який відзначається 9 листопада, викладачі та учні ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» написали «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності», проведений Українським радіо. Усі охочі мали можливість перевірити свої знання з орфографії та пунктуації.

     Читав диктант відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складає текст диктанту останні 13 років. Цього року автор вніс у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.  Учасники диктанту охоче перевіряли свої знання, та рівень засвоєння граматичних нововведень.

     Такі акції водночас об’єднують і випробовують, дають змогу перевірити себе, спонукають вивчати рідну мову, любити й послугуватися нею, тому тих, хто долучається до написання диктанту національної єдності з кожним роком стає все більше.

      Цьогорічний диктант мав назву «Від бересту – до "цифри"». Цей твір про розвиток писемності та про магію живого слова спонукає до роздумів та закликає шанувати рідне слово, плекати і не цуратися його.

       Тож плекаймо рідну мову повсякчас, бездоганно володіти нею – шляхетно й престижно.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"