Репродуктивне здоров’я молоді

26 ноября 2020 - Администратор
Репродуктивне здоров’я молоді

  У рамках проведення тижня профілактики інфекційних хвороб, у групі № 11 за спеціальністю «Перукар. Перукар-модельєр. Манікюрник» викладач Суздальцева Ірина Миколаївна провела виховний захід у формі диспуту з елементами тренінгу на тему: «Репродуктивне здоров’я молоді». 

    Метою заходу було ознайомити учнів з негативними наслідками ранніх статевих стосунків, привернути увагу учнівства до власного здоров'я та сприяти розвитку вмінь і навичок його збереження, ознайомити із міфами, які перешкоджають здоровій реалізації сексуальності, негативно впливають на репродуктивне здоров’я та розвіяти їх шляхом надання достовірної інформації.

   У ході тренінгу учасники з’ясували, що навколо теми статевої поведінки вирує велика кількість міфів, та відкритих запитань про які не завжди можна відкрито поговорити з батьками, або ж отримати недостовірну інформацію від однолітків. Саме тому важливо навчитися говорити про «це» відкрито та по-дорослому.  

   Попередньо учнів було поділено на три команди, кожна з яких опрацювала певний матеріал і презентувала тему свого дослідження. Учасники тренінгу висвітлити такі аспекти, як засоби контрацепції, хвороби, що передаються статевим шляхом та наслідки небажаної вагітності. Також кожна команда підготувала цікаві стінгазети до своєї теми.

   У статевому вихованні підлітків важливо зосередитися на формуванні моральних «гальм», які б запобігали відхиленням від норми у статевій поведінці та підготовці до сімейного життя. Передусім необхідно виховувати в учнів повагу до себе, чоловічу та жіночу гідність. Сьогодні учасникам тренінгу вдалось з’ясувати, що мова кохання – це могутня форма комунікації. В ході дискусії та практичних вправ учасники переконалися, що важливою складовою кохання є відповідальність. Отож, для побудови щасливих стосунків нагальною постає потреба усвідомлення важливості самоповаги та відповідального ставлення до свого здоров’я. 

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"