Сходинки методичної майстерності

15 сентября 2021 - Администратор
Сходинки методичної майстерності

З метою поліпшення науково-методичного забезпечення, підвищення якості професійної освіти, розвитку творчого потенціалу педагогів, поширення інноваційних досягнень у Здолбунівському ВПУЗТ було проведено конкурс  методичних розробок. Від викладачів загальноосвітніх та спецдисциплін і майстрів виробничого навчання на конкурс було подано 40 робіт.

Методична розробка – це документ, у якому автор розробляє методи викладання якоїсь певної теми, розділу, або методи виховання в конкретних умовах навчального закладу на основі принципів педагогічної науки, вивчення та узагальнення досвіду кращих педагогів. Мета методичної розробки – підвищення педагогічної майстерності самого автора розробки. Це досягається завдяки тому, що в процесі її створення педагог основні положення педагогіки розглядає через призму практичного використання у процесі підготовки до уроку, виховного заходу, вивчає методичну літературу, ділиться своїм педагогічним досвідом з колегами.

Оцінювання методичних розробок, поданих на конкурс, здійснювалося за критеріями: відповідність сучасному рівню розвитку суспільства і науки, актуальність і перспективність, достатній теоретичний рівень та дослідницький характер, новизна та прогресивність, практичність використання у навчально-виробничому процесі, дотримання правил оформлення.

Проведення таких конкурсів є важливою складовою навчально-методичного забезпечення освітнього процесу та сприяє впровадженню в освітній процес програм і методичних матеріалів, спрямованих на підвищення ефективності та якості освіти, особливо, в умовах дистанційного навчання. Участь у таких заходах є стимулом до удосконалення педагогічної майстерності, професійного зростання, безперервного педагогічного розвитку.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"