STEM-урок з географії «Наслідки руху Землі в космосі»

5 октября 2021 - Администратор
STEM-урок з географії «Наслідки руху Землі в космосі»

5 жовтня в STEM-центрі ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» викладач Савчук Н. М. провела показовий урок з географії  в групі № 5 за спеціальністю «Слюсар з ремонту рухомого складу». Урок на тему: «Наслідки руху Землі в космосі» було проведено з метою поглиблення знань учнів про рух Землі навколо своєї осі та навколо Сонця і їх наслідки.

Використання цифрових технологій сприяло кращому засвоєнню матеріалу. Цікавим видався етап актуалізації опорних знань та вмінь, який викладач зреалізувала за допомогою платформи Mentimeter. Кожен учень мав змогу індивідуально перевірити свої знань з попередньої теми. Основна частина уроку була викладена з використанням програмного забезпечення Mozabook. Учні мали можливість переглядати 3D візуалізації руху Землі навколо своєї осі та навколо Сонця. Цікаво було реалізовано етап перевірки засвоєння нових знань та вмінь, де викладач за допомогою практичного завдання мала можливість проаналізувати успіхи та прогалини кожного учня на інтерактивній панелі. Учні виконували завдання на персональних ноутбуках, а результати виконаних робіт відображалися на панелі.

Проведення уроків з географії за допомогою візуалізації сприяє кращому уявленню про природні явища та процеси, а також розумінню причинно-наслідкових зв’язків з системою відліку часу.

Отже, застосування цифрових технологій дає можливість зробити уроки насиченими, інформативно наповненими та максимально цікавими для сучасних учнів.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"