Стрес та психологічна рівновага педагогів під час воєнного стану, його профілактика та шляхи подолання

2 января 2024 - Администратор
Стрес та психологічна рівновага  педагогів під час воєнного стану, його профілактика та шляхи подолання

Триває війна… Кожен свідомий українець відчуває занепокоєння за долю держави й переживає стрес, а професія педагога вважається однією з психологічно напружених.  В рамках курсу розвитку  педагогічної майстерності в ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту" відбувся тренінг з адміністрацією  закладу на тему: "Стрес та психологічна рівновага  педагогів під час воєного стану, його профілактика та шляхи подолання", який провела психологиня ВАЛЕНТИНА ЯКУБЧИК.  В  ході заняття були ознайомлені з поняттям, що таке стрес, його ознаками, причинами виникнення та шляхами його подолання.

Цікавою частиною тренінгу було освоєння навичок розслаблення і самопізнання, також психоемоційного  розвантаження. На тренінгу були представлені різні антистресові техніки та вправи на релаксацію, які допоможуть підвищувати свою самооцінку,  впевненість в собі та надались корисні поради, щодо подолання стресу. Зокрема учасники тренінгу змогли релаксувати за допомогою майстер-класу  по виготовленню свічки з вощини.

    Повністю позбутися стресу під час війни навряд чи вдається. Але якщо піклуватися про себе, про своє ментальне та фізичне здоровя, то буде значно легше пережити усі випробування цього важкого періоду.  Такі тренінги допомагають відволіктися від  професійної рутини, буденних проблем і дати волю творчим покликам.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"