Тиждень знань пожежної безпеки

13 октября 2021 - Администратор
Тиждень знань пожежної безпеки

З метою формування обережного ставлення до вогню, попередження причин виникнення пожежі в побуті та виробництві з 27. 09. 2021 р. по  01. 10. 2021 р. в  ДНЗ Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту був проведений тиждень знань правил пожежної безпеки на тему: «Будьте з  вогнем обережні». В рамках тижня для учнів училища було проведено цілий ряд цікавих та пізнавальних заходів.

У рамках Тижня відбулися бесіди, вікторини, конкурси, виховні години «Перестороги при зіткненні з вибухонебезпечними предметами».

Бібліотекар училища, Трачук Інна Леонідівна  організувала виставку-огляд спеціальної літератури «Вогонь наш друг, та не завжди, чекати можна і біди».

Відповідальний за пожежну безпеку, Панасюк Василь Степанович, підготував доповідь «Статистичні відомості про пожежі та їх наслідки в  2021 році».

Учні переглянули відеоролик «Трагічні наслідки пожеж».

Проводидося відпрацювання практичних дій, умінь і навичок поведінки учасників навчально-виховного процесу у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

Змістовним було практичне заняття: «Ліквідація надзвичайної ситуації.

Евакуація з приміщення на випадок аварії».

Викладачем охорони праці, Бойко Лідією Григорівною, проведено конкурс – вікторину: «Полювання на пожежу».

Перевіревірено відповідності приміщень вимогам гігієни навчання та праці.

Заходи, які відбувалися протягом тижня, допомогли учням отримати знання, якою має бути поведінка під час пожежі, щоб уникнути нещасних випадків. При пожежі не можна чекати і бути повільним чи байдужим. Тому, всім слід пам’ятати, що означає цифра «101» і негайно діяти.

Найбільша цінність суспільства – людина, її життя та здоров’я. З року в рік збільшується кількість нещасних випадків, пожеж, які впливають на здоров’я людей, через недотримання правил пожежної безпеки.

 Пам’ятай! Вогонь стає ворогом, якщо з ним поводитись необережно. Наслідком неправильного і необережного поводження з вогнем є пожежі.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"