Трагедія Бабиного Яру.

23 сентября 2021 - Администратор
Трагедія Бабиного Яру.

     80 років тому сталась одна з наймасштабнішіх трагедій не тільки Європи, а й  людства взагалі, адже Бабин Яр - один з найстрашніших і найвідоміших символів Голокосту.

     Під час німецької окупації Києва у 1941 - 1943 Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення. Це некрополь для більш ніж 100 тисяч цивільних громадян – як дорослих, так і дітей та людей старшого віку, військовополонених. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади.

«Послухай схилену траву

Й страхіття взнаєш неймовірне…»

     Таким епіграфом 23 вересня 2021 року у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» у групі №5 за професією «Слюсар-ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу» викладач Наталія Шеменюк розпочала урок пам’яті, приурочений трагедії Бабиного Яру.

      Урок сприяв формуванню стійкого негативного ставлення молоді до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. Також  розкрив  сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлив тему  розстрілів у Бабиному Яру, сприяв розвитку навичок критичного мислення через аналіз джерел, сприяв розширенню сучасного сприйняття процесу вивчення історії країни. 

     Учні переконались у тому, що Голокост не є лише трагедією єврейського народу, це спільна трагедія усіх народів в Україні.

Завдання кожного з нас - зберегти пам’ять про загиблих.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"