Тренінг «Зупинимо СНІД разом»

25 ноября 2020 - Администратор
Тренінг «Зупинимо СНІД разом»

В рамках проведення заходів до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом який відзначається 1 грудня в ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» практичним психологом Якубчик В.Р. був проведений соціально-психологічний тренінг на тему: «Знати, щоб жити!» Участь у заході взяли учні 6 групи. Метою проведення заходу стало виявити рівень знань, поінформованості учнів та визначити їхнє ставлення щодо проблеми ВІЛ/СНІДу; поглибити знання щодо ВІЛ/СНІДу, визначити основні шляхи зараження цією хворобою та заходи щодо її профілактики; формувати адекватне розуміння проблеми існування хвороби ВІЛ/СНІД, толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.

Під час проведення тренінгу було з’ясовано, що учні вже мають певні знання про хворобу ВІЛ/СНІД. Для більш кращого розуміння даної проблеми було запропоноване відео, де розповідалось про шляхи зараження та передачі ВІЛ-інфекції, профілактику захворювання.

Також спільно з учасниками були визначені стадії розвитку ВІЛ/СНІДу, розмежовано поняття ВІЛ та СНІД, з’ясовано, що ВІЛ переходить в СНІД.

Було сформоване адекватне ставлення до проблеми ВІЛ/СНІДу, людей, що є ВІЛ-інфікованими. Учні висловили власні міркування стосовно хвороби. 

Адже, учні повинні розуміти, що тільки здоровий спосіб життя, їх поведінка та вчинки є гарантом запобігання ризику.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"