Турнір юних правознавців

9 декабря 2020 - Администратор
Турнір юних правознавців

9 грудня 2020 року другий рік поспіль в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» в рамках житня права відбувся турнір юних правознавців, який організовує викладач історії і права Вознюк О.В. серед учнів другого курсу.

Мета даного заходу – популяризація правових знань серед учнівської молоді; створення умов для реалізації та розвитку науково-дослідницьких, творчих здібностей учнів; розвиток вміння формувати та відстоювати власну думку.

Очікування даного марафону правових знань супроводжувалося хвилюванням, азартом та передчуттям фіналу, оскільки головною нагородою у  турнірі юних правознавців є кубок за І місце.

 Минулого року ця нагорода була перехідною і започаткувала традицію проведення змагань юних правознавців в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» щорічно.

Участь у турнірі взяли команди групи №10 «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник», гр. № 5 «Слюсар-ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу» та гр. № 11 «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник»

Важливу роль у даному турнірі відігравали члени журі у складі: Боярчук І. С. – методист, Якубчик В. Р. – психолог, Поліщук Н. А. – викладач української мови, Мартиновський Остап – учень гр. №3, капітан команди-переможниці у 2019 р. Саме вони мали слідкувати за дотриманням регламенту, змістовністю викладу, а також задавати питання юним правознавцям.

Учасники команд впродовж тривалого часу працювали над пошуком відповідей на питання, які не мають однозначного вирішення у сучасній правничій науці та практиці, передбачають можливість декількох підходів до їх розв’язання.

Турнір складався із трьох боїв – форм командного змагання, що передбачали почергові виступи учасників команд в ролях Доповідача, Опонента та Рецензента.

Пристрасті вирували під час усіх боїв, в яких учасники продемонстрували свою обізнаність суспільними явищами з правової точки зору.

Особливим та творчим був четвертий бій. У якому усі команди шукали відповідь на питання, актуальне в умовах карантину: «Порушення прав людини під час пандемії».

Щиро дякуємо нашим учням за підготовку, за проведену пошуково-дослідницьку роботу. Кожні змагання мають своїх переможців. За результатами трьох боїв журі визначило призові місця:

І місце – група № 11;

ІІ місце – група  № 10;

ІІІ місце – група № 5

Усі учасники отримали дипломи та солодкі подарунки. Вітаємо групу № 11 з отриманням кубка!

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"