Тут кров людська пролита

24 сентября 2021 - Администратор
Тут кров людська пролита

В історії нашого народу багато трагічних сторінок. Однією з них є Друга світова війна, яка обернулася для Києва низкою жахливих подій, незліченними людськими втратами та матеріальними збитками. Бабин Яр – це всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту.  24 вересня 2021 року  у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» у групі №12 за професією «Машиніст тепловоза. Слюсар з ремонту рухомого складу» викладач Інна Філюк провела урок пам’яті, приурочений до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Бабин Яр став могилою десятків тисяч євреїв, а також українських патріотів, військовополонених, циган та інших громадян. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, було знищено більше 30 тис. євреїв. Усього за роки нацистської окупації Києва (1941-1943 рр.), за різними джерелами, було знищено близько 100 000 осіб.

Урок розкриває події 80-річної давнини і нагадує всім, що це не тільки трагедія мину­лої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"