Учнівська профспілка за STEM-освіту!

31 августа 2020 - Администратор
Учнівська профспілка за STEM-освіту!

Внаслідок стрімкого розвитку технологій найбільш затребуваними фахівцями стали професіонали в сфері високих технологій, тому STEM-освіта зараз дуже актуальна. Ця тенденція збережеться і в майбутньому. STEM – це один із трендів у світовій освіті, який передбачає змішану сферу навчання і показує дитині, як застосовувати науку і мистецтво воєдино в повсякденному житті. Термін STEM введений в освітню програму для того, щоб активно розвивати і посилювати компетенції учнів у науково-технічному напрямі.

Освіта спрямована до комплексного міждисциплінарного підходу з проектним навчанням, що поєднує в собі природничі науки з технологіями, інженерією і математикою. Як і в житті, всі предмети інтегровані і взаємопов’язані в єдине ціле.

Таким чином, постає питання – як підготувати таких фахівців? Навчання – це не просто передача знань від викладача до учнів, це спосіб розширення свідомості і зміни реальності. Саме з метою підготовки сучасних фахівців в нашому училищі вже створено STEM - центр.

Учнівський профспілковий комітет училища на чолі з Наталією Поліщук не стоїть осторонь сучасних освітніх технологій. Комітетом було вирішено та закуплено електронні набори для здійснення практичних занять у STEM-центрі навчального закладу.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"