Урочисте відкриття Центрів інновацій та технологій

21 декабря 2019 - Администратор
Урочисте відкриття Центрів інновацій та технологій

    21 грудня 2019 року ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» презентував професійну освіту Рівненщини –відбулося урочисте відкриття Центрів інновацій і технологій із сучасним обладнанням, які працюватимуть для якісного навчання кваліфікованих робітників.

    В урочистому відкритті центрів взяли участь Петро Коржевський – заступник Міністра освіти і науки України, Григорій Таргонський – начальник управління освіти та науки Рівненської обласної державної адміністрації, Сергій Женевський – директор ТОВ «Фомальгаут-Галичина»,  Наталія Проценко – керівник відділу освітнього маркетингу, Наталія Іваній – шеф-куратор проекту FBU, Ігор Гриньків – керівник регіонального підрозділу технічної підтримки, Андрій Сирота – керівник ТОВ «РАВПЕКСБУД», а також представники районної ради,  директори закладів професійної освіти, учні, майстри виробничого навчання, роботодавці.

   Модератором  події виступив директор ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» Руслан Шевчук. Руслан Іванович наголосив на тому, якою має бути професійна освіта, продемонстрував локації навчально-практичних центрів з підготовки  монтажників систем утеплення будівель,  та з підготовки монтажників санітарно-технічних систем та устаткування, а також наголосив на тому, що особливістю функціонування центру є співпраця з однією з найбільших компаній, що працюють в будівельній галузі України,  «Фомальгаут-Полімін»  та подякував соціальним партнерам  за співпрацю.

     Петро Коржевський, заступник Міністра освіти і науки України, у своєму виступі наголосив, що професійно-технічна освіта має бути привабливою для молоді, щоб учні, які закінчують навчання у загальноосвітніх школах,  вступали до закладів професійно-технічної освіти, а також акцентував увагу на тому, що потрібно створювати короткотермінові програми для навчання, підвищення кваліфікації для всіх учасників освітнього процесу.

     Григорій Таргонський, начальник управління освіти і науки Рівненської області, наголосив на європейському підході до якісної професійної освіти та створенні своєї території успіху.  

    Наталія Іваній, куратор проекту FBU,  розповіла  про компанію «Фомальгаут-Полімін», яка входить в групу компаній одного з найбільших холдингів в Україні «Фомальгаут, основний принцип якої — 100% український капітал.

     Урочистості продовжились відкриттям сучасного STEM-центру, спеціалізованого кабінету, створеного з метою надання STEM орієнтованих послуг учням, які здобувають відповідні професії, і призначеного для організації і сприяння взаємодії усіх зацікавлених і задіяних осіб.

    Дивлячись як стрімко розвивається людство, важко передбачити, яким буде світ у майбутньому, але саме в цьому світі будуть жити майбутні професіонали своєї справи. А допоможе їм стати такими STEM освіта.

    Science, Technology, Engineering, Mathematics – один із актуальних напрямів розвитку природничо-математичної  і технічної освіти, основна мета якого – дати можливість навчатися усім, кому це буде цікаво. STEM-центр – це спеціалізований кабінет, створений з метою надання STEM орієнтованих послуг учням, які здобувають відповідні професії, і призначений для організації і сприяння взаємодії усіх зацікавлених і задіяних осіб.

    Відкриття Центрів інновацій і технологій – це знакова подія не тільки для нашого навчального закладу, а і для всієї професійної освіти Рівненщини, адже  майбутнє економіки держави визначається якісною професійною освітою і сучасними технологіями. Інтелект, система освіти тепер такі, що дають змогу реалізувати багатий творчий потенціал. Хто інвестує свій час у якісне навчання, той має більше знань та навичок, і є завжди бажаним і необхідним для суспільства.

Більше фото тут

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"