Віче пам`яті "В молитві єдність"

13 мая 2019 - Администратор
Віче пам`яті "В молитві єдність"

     З червня 1941 року після вторгнення військ Німеччини та її союзників на територію СРСР уся Україна стала ареною запеклих бойових дій. Загальна кількість осіб, мобілізованих за роки війни з України до радянських Збройних сил перевищує 6 мільйонів бійців. Багато загинуло, а кожний другий з тих, хто залишився живим, став інвалідом.

     Саме 8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо згадати роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

З цією метою учні та працівники ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» долучилися до віча пам’яті «В молитві єдність» з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

     Червоний мак, який у цей день палахкотів на грудях майже кожного учасника заходу, став символом кривавого сліду від кулі, символом пам’яті за полеглими, символом того, чого ми не маємо права забути. Адже завжди пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна.

     Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"