Відкриття тижня права

21 ноября 2019 - Администратор
Відкриття тижня права

       З 18 листопада 2019 року в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» відбулося відкриття тижня права. Тематичний тиждень відзначають в Україні на державному рівні  з нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини 10 грудня 1948 року.

      Мета тижня – сприяти формуванню правової культури та правової свідомості серед молоді та підвищувати рівень знань громадян щодо гарантованих Конституцією та законами України їхніх прав у різних сферах життя.

       Викладач суспільних дисциплін, організатор тижня права Нижник О. В. разом з учнями запланували ряд цікавих та змістовних заходів. Уже з першого дня тематичного тижня в училищі панувала святкова атмосфера, адже розпочався тиждень з флешмобу та опитування серед учнів і працівників «Чи знаєш ти свої права?». Представники учнівського самоврядування Аврамчук Вікторія (гр.1), Косюк Денис та Антонюк Андрій (гр.7) звернулися до учасників опитування з питаннями: чи знають вони свої права та обов`язки, де закріплені їхні права як людини і чи взагалі достатньо інформовані щодо своїх прав та обов'язків? Як показали результати, молодь недостатньо володіє інформацією щодо своїх прав.

      Не обійшлося цього дня і без творчості. Учні першого курсу облаштували  правовий куточок на тему: «Я маю право!», ілюструючи свої права у малюнках та плакатах.

     У бібліотеці училища бібліотекар Трачук І. Л. організувала виставку правничої літератури «Правова книжкова полиця». Учні впродовж тижня матимуть змогу ознайомитися з документами, законами та посібниками, які містять правову допомогу у вирішенні важливих суспільних питань.

     Запрошуємо усіх долучитися до участі в тижні права, володіти законом, а, отже, і своїми правами!

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"