Відзначили день фізкультури та спорту

19 сентября 2019 - Администратор
Відзначили день фізкультури та спорту

Традиційним спортивним святом було відзначено в нашому навчальному закладі День фізичної культури та спорту України. Як завжди свято розпочалося святковою урочистою лінійкою. У вівторок, 17 вересня, о 14:00  з однієї сторони подвір’я училища було вишикувано всі групи, а з іншої – кращих спортсменів та спортсменок – тих, що пройшли відбіркові змагання в шести основних видах спорту. Як ніколи багато  було на святі гостей, адже саме в цей день на базі нашого училища проходила  нарада керівників фізичного виховання закладів професійно-технічної освіти Рівненської області. Всі вони уважно спостерігали за ходом спортивного дійства, а деякі з них ще й стали суддями.

Як завжди урочиста лінійка розпочалася підняттям державного прапора України кращими спортсменами училища. У нинішньому році цю почесну місію було доручено Поліщуку Юрію та Іванюк Дар’ї. Розпочалося свято вітальним словом адміністрації училища та гостей свята, а також грамотами відзначено кращих спортсменів минулого року. А тоді розпочалося…

Цього року програма свята була насичена, як ніколи, тож довелося її розділити на дві частини. В першій частині, основній,  визначалися переможці в міні-футболі, волейболі, настільному тенісі, шахах, армреслінгу та загально-фізичній підготовці. Результати в цих видах спорту враховуватимуться до загального заліку спартакіади училища між групами. А друга частина мала менше змагального навантаження, а більше – розважального. В ній всі бажаючі мали можливість перевірити такі свої якості, як сила, спритність, влучність, кмітливість, і з їх допомогою виграти один з призів, виділених для відзначення кращих головою учнівського профспілкового комітету Поліщук Наталією Андріївною.

Більше двох години кипіли пристрасті на спортивних майданчиках, і за  весь цей час вболівальники не нудьгували жодної хвилини, адже події змінювали одна одну з калейдоскопічною швидкістю.

В понеділок, 23 вересня, на ранковій лінійці відбудеться нагородження переможців та призерів основної частини програми, тож, зберігаючи інтригу, поки що не називатимемо їх прізвища. А ось підвести підсумки другої частини вже можна.

Змагання в ній відкривалися міні-футболом між дівчатами. Голів з гри вболівальники, на жаль, не побачили, а в серії післяматчевих пенальті перемогли першокурсниці.

Наступним видом став стритбол. Тут у юнаків впевнено перемогли «ветерани», а ось у дівчат – знову першокурсниці.

Далі  найцікавіший та найазартніший вид – перетягування линви. В хлопців всіх «повозила» збірна третього курсу, а в дівчат – збірна другокурсниць з груп № 1 та № 14.

Прийшла черга індивідуальних конкурсів. В змаганні баскетбольних снайперів перемогла Івашинюта Маргарита, а в метанні гирі – Бортник Роман.

І завершувалося свято ще декількома цікавими конкурсами. «Бій мішками», естафета «Біг в обручі» та «Танці втрьох» також добавили веселого настрою  глядачам та учасникам. Тут найактивнішими були учні груп №4 Дідух Денис та Довгаль Володимир, Подвишенна Люба та Власюк Іра (гр. №18), Веремійчук Вікторія та Іванюк Дар’я (гр. №14), а також другокурсниці з групи №1 Аврамчук Вікторія, Швець Юлія, Івашинюта Маргарита. Саме їм і дісталися перемоги та солодкі призи.

Хочеться зазначити, що свято, яке пройшло стало лише першим в нинішньому році, попереду ще цілий ряд різноманітних заходів та змагань, тож  наші учні не нудьгуватимуть, а спортивні майданчики не пустуватимуть. 

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"