Вікторина "Ерудит"

12 ноября 2019 - Администратор
Вікторина "Ерудит"

     11 листопада у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» в рамках відзначення Дня української писемності та мови відбулася вікторина «Ерудит», де учні мали можливість позмагатися за кращого знавця української мови. Організували цей конкурс викладачі української мови та літератури Поліщук Натілія Андріївна та Суздальцева Ірина Миколаївна, які й були ведучими заходу.

     У вікторині брали участь дві збірні команди другокурсників: «Словограй» та «Нащадки козаків».  За звання ерудита змагалися Аврамчук Вікторія, Блищик Микола, Вєтров Ілля, Вишневський Максим, Голоднюк Владислав, Кирилович Ірина, Косюк Денис та Рудий Павло. За учасниками спостерігала колегія журі: Трало Олена Віталіївна, заступник директора з навчально-виховної роботи, Боярчук Ірина Сергіївна, методист та Нижник Олеся Володимирівна, викладач гуманітарних дисциплін.

    Учні мали змогу позмагатися у пʼятьох номінаціях. Протягом конкурсу гостей розважали солісти вокальної студії «Мереживо», а завершальним розважальним номером стала гумореска у виконанні учня групи №3 Мартиновського Остапа.

    Учасники вікторини випробовували свою кмітливість, уміння, знання, навички та ерудицію. Гості також мали змого поборотися за звання «Найактивніший вболівальник». Учні, які правильно відповідали на поставлені запитання мали можливість заробити додаткові бали для команди за яку вболівають.

     В результаті творчих змагань, переможцями стали учасники команди «Нащадки козаків». На завершення, при врученні нагород, голова журі, Трало Олена Віталівна закликала розмовляти українською, берегти її та плекати. Отож, шануймо рідну соловʼїну, бо це мова наших батьків, це наша душа і те, що нас обʼєднує. Не забувайте слова геніальної Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову»

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"