Віртуальний колаж «Педагог, якого чекають»

5 января 2021 - Администратор
Віртуальний колаж «Педагог, якого чекають»

Педагогічна майстерність – безперервний процес самовдосконалення. Саме цій теми присвячено цьогорічний курс розвитку педагогічної майстерності у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту».   05 січня  2021 року під час віртуального колажу «Педагог, якого чекають» викладачі презентували  індивідуальні форми роботи класного керівника та майстра виробничого навчання.

Класний керівник Вознюк О. В. та майстер виробничого навчання Доброчинська С. П. ділилися  своїми секретами співпраці у групі № 14 «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник». Олеся Володимирівна проаналізувала основні аспекти роботи керівників групи в умовах сучасної освітньої реформи. Адже сучасна молодь з активним розвитком діджиталізації суспільства потребує сучасних форм взаємодії для досягнення ефективного результату. Також під час презентації викладач наголосила на освітньо-виховних трендах роботи класного керівника. Доброчинська С. П. розповіла про власний успіх співпраці «учень-майстер в/н-група-класний керівник».

Батьки і педагоги – дві найпотужніші сили в процесі становлення особистості кожної людини, роль яких неможливо перебільшити. В обох сторін є свої переваги, своя специфіка, і протиставляти їх не слід. Викладач математики Корчинська Ольга Василівна під час виступу на тему: "Нестандартні форми роботи класного керівника" зосередила свою увагу на одній з основних форм роботи класного керівника – роботі з батьками. Зокрема викладач описала нестандартні форми роботи: тематичні консультації, батьківські ринги, батьківські вечори, тренінги, читання, а також описала власний досвід класного керівництва. Зокрема,  під час перегляду фотоколажу, було описано позитивні сторони та недоліки того чи іншого виду роботи з батьками та дітьми.

Кожен класний керівник та майстер виробничого навчання прагне розкрити здібності і таланти свої учнів різними методами. Викладач Мазурець Ю. С.  презентувала індивідуальні нестандартні форми роботи класного керівника та майстра з використанням інноваційних технологій. Юля Сергіївна поділилася практикою застосування вправи "5 пальців", використання сторителінгу, перегляд фільмів з використанням ігрових елементів  та онлайн ігри, які дозволяють вирішувати стандартні ситуації з життя.

Важливу роль у формуванні учнівського середовища відіграє вихователь гуртожитку. Мороз Л. В. поділилася власним досвідом роботи з учнями: використання притч та повчальних казок у виховному процесі.

У нас, педагогів, спільна мета – підготовка учнів для успішного життя і праці у сучасному глобальному суспільстві, яке постійно змінюється та потребує складного вибору. Бажаємо кожному з нас бути педагогом, якого чекають.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"