Виховна година з елементами тренінгу «Відверта розмова про репродуктивне здоров`я»

27 ноября 2020 - Администратор
Виховна година з елементами тренінгу «Відверта розмова про репродуктивне здоров`я»

У ДНЗ “Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту” завершується тиждень “Профілактика інфекційних хвороб”  у рамках Всеукраїнської програми «Healthy Challenge 2020».

27 листопада класним керівником Вознюк О. В. та майстром виробничого навчання Доброчинською С. П.  з учнями групи № 14 за спеціальністю “Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник” було проведено виховну годину з елементами тренінгу «Відверта розмова про репродуктивне здоров`я»

Учні та керівники групи говорили на відверті теми, які так актуальні для учнівської молоді. Адже у віці 15–16 років завершується період статевого дозрівання, і моло­ді люди починають відчувати увагу до себе протилежної статі. У цей час формується й особливе відчуття - статевий потяг. Дедалі більше молодих людей роблять вибір на користь утримання від статевих стосун­ків до шлюбу. Саме у цьому віці слід приділити більше уваги своєму здоров’ю.

Класний керівник Вознюк О. В. та майстер виробничого навчання Доброчинська С. П. акцентували увагу на вагомих причинах дотримання усіх складових здорової людини, а також звернули увагу на чинники, що загрожують здоровому репродуктивному життю

 Також учасники бесіди, наголосили на плануванні та ретельній підготовці майбутніх батьків до вагітності, здоровому способі життя, відмові від шкідливих звичок, які сприяють нормальному перебігу вагітності та пологів, народженню здорових дітей.

Адже турбота про своє здоров’я, зокрема й репродуктивне, має стати нормою і культурою поведінки кожної людини та суспільства загалом.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"