Використання STEM- технологій при підготовці до ЗНО з математики.

9 ноября 2020 - Администратор
Використання STEM- технологій при підготовці до ЗНО з математики.

Щоб покращити якість вивчення математики в Україні, 2020-2021 навчальний рік оголосили Роком математичної освіти. Саме з 2021 ДПА з математики має стати обов’язковою.

Математика – один з найскладніших шкільних предметів, який викликає труднощі у багатьох учнів.  Підготовка до випускних іспитів - це завжди відповідальний процес.  І від того, наскільки ми грамотно побудуємо його, залежить отриманий  результат.

ЗНО тестує знання, вміння і навички за весь курс математики. Тому основне завдання, яке стоїть перед вчителем  - це виявити і ліквідувати всі прогалини в базових знання. Саме над цим і працюють викладачі математики ДНЗ «Здолбунівське  ВПУЗТ»

Підготвка до ДПА розпочинається уже з першого курсу й продовжується протягом трьох років навчання. Викладачі Корчинька О.В. та Мазурець Ю.С. ведуть моніторинг рівня знань з усіх тем, практикують заліки та тестування після кожної вивченої теми, проводять консультації з використанням ІКТ в STEM-центрі  ДНЗ «Здолбунівське  ВПУЗТ». Використовуючи ресурси центру учні мають  доступ до великого потоку нової інформації по темах, можливість для участі в різних конкурсах і форумах які надають різні освітні сайти.  Використання Інтернет-ресурсів дозволяє учням виконувати онлайн тестування й оцінити свої вміння і навички. А викладачам визначити рівень підготовки учнів.

У порівнянні з іншими навчальними предметами математика, безсумнівно, вирізняється своєю трудомісткістю, необхідністю великої самостійної, повсякденної роботи. Успішна підготовка до ЗНО вимагає зусиль всіх учасників процесу: і учня, і вчителя. З метою покращення рівняння знань  і успішною здачею ДПА для учнів усіх груп першого, другого та третього курсу  в STEM-центрі регулярно проводяться консультації, тестування та уроки по підготовці до ЗНО з математики, що позитивно впливає на засвоння нового й повторення вивченого раніше матеріалу.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"