Виставка-презентація «У світі сучасної української літератури»

14 января 2019 - Администратор
Виставка-презентація «У світі сучасної української літератури»

    Питання про те, яку книгу читає сьогодні молода людина і чи цікавою є сучасна українська література, хвилює сьогодні.

   Під час курсу розвитку педагогічної майстерності працівники ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» мали нагоду познайомитися з новинками сучасної української літератури. Викладач суспільних дисциплін Нижник О.В. організувала виставку-презентацію «У світі сучасної української літератури», мета якої – популяризація сучасної української літератури, знайомство з новинками нашої літератури, з молодими авторами. Виставка представляла собою весь спектр жанрів української літератури: історичний та документальний роман, роман любовних пристрастей, детектив, роман-трилер, а також тревелоги.

    «Незалежно від того, якого жанру літературу ви читаєте – художню, науково-популярну, мемуари тощо, – ви завжди отримуєте з неї нові знання та ідеї, якими можете потім ділитися з оточуючими. В той час, як ми ведемо насичене життя, а засоби масової інформації, наприклад телебачення, підвищують стресове навантаження ще більше, книга допомагає зменшити прояви стресу. Про реальне життя все таки не варто забувати, але трохи порелаксувати читаючи варто» – розповіла Нижник О. В.

   Виставку представили ТОП-10 авторів сучасної української літератури: Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Василь Шкляр, Сергій Жадан, Ліна Костенко, Марія Матіос, Люко Дашвар, Макс Кідрук. Викладач ознайомила з короткою життєвою та творчою історією письменників, а також зробила короткий анонс їхніх творів.

   Приємно, що серед нас є любителі сучасної української прози. Викладач хімії та біології Шеменюк Н. В. поділилася своїми літературними смаками та враженнями від знайомства з творчістю Ірен Роздобудько, а також переповіла «Теплі історії до кави» Надійки Гербіш.

   Наприкінці заходу працівники поближче познайомилися з книгами, рекомендованими книжковою виставкою та викладачем.

   Приєднуйтеся до книголюбів, або ж потоваришуйте з людьми, які теж люблять читати.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"