Воскресни, писанко!

28 апреля 2021 - Администратор
Воскресни, писанко!

Під такою назвою пройшла виставка пасхальних композицій та екібан в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту». Адже Великдень – це величне свято, символом якого є писанка: знак нового життя, воскресіння Бога і відродження природи. Традиція українського писанкарства – це давнє і вічно молоде мистецтво, яке вражає своєю художньою довершеністю, багатством сюжетних композицій, неповторністю кольорових гам.

Виставка проводиться щорічно і має на меті відродження і розвиток писанкарства, виявлення і підтримку талановитої молоді, залучення учнів до вивчення звичаїв та духовної спадщини українського народу.

На виставці були вишиті рушники та серветки на великодню тематику, вироби з бісеру, листівки тощо. Звичайно, фаворитом залишилась писанка – розмальована, дерев’яна, гіпсова і навіть в’язана.

Журі, до складу якого ввійшли заступник директора з НВР Трало О.В., заступник директора з НР Романюк О.М., методист Боярчук І.С., художній керівник Коломис В.В.,  майстер виробничого навчання Шуст М.М. визначили трійку переможців таким чином:

І місце розділили учні груп №5 (класний керівник Шеменюк Н.В., майстер в/н Вознюк Ю.М.) та №9 (класний керівник Поліщук Н.А., майстер в/н Асанов Д.М.);  

ІІ місце розділили учні груп №10 (класний керівник Мазурець Ю.С., майстер в/н Доброчинська С.П.) та №12 (класний керівник Шевцова С.В., майстер в/н Чернюк В.В.);  

ІІІ місце – учні групи №14 (класний керівник Вознюк О.В., майстер в/н Доброчинська С.П.).

Усі роботи, представлені на виставці, зачаровують своєю вишуканістю і неповторністю. Такі виставки спонукають учнів відновлювати та берегти традиції українського народу. Сподіваємось, що і надалі наша молодь буде тішити нас надзвичайними витворами, у які вони вкладають новизну світосприймання та індивідуальну безпосередність.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"