Захід-реквієм «Небесна сотня в вирій полетіла…»

20 февраля 2019 - Администратор
Захід-реквієм «Небесна сотня в вирій полетіла…»

      Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на вулицях Грушевського та Інститутській. Саме вони в боротьбі за волю і кращу долю України не дожили до сьогоднішнього дня, сплять у незнаних і безіменних могилах. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями на небі. Відтоді ця дата увійшла в історію України, як символ патріотизму та героїзму.

    Описати те, що відбувалося взимку 2014, а тим більше відчути глибину трагедії, які впали тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події не могли залишити байдужими й учнів ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту». 20 лютого відбувся захід-реквієм «Небесна сотня в вирій полетіла…», який підготувала викладач суспільних дисциплін Нижник О. В.

   Вже з перших хвилин у залі панувала тиша. Під час перегляду відеороликів всі присутні мали можливість пригадати події, що відбувалися на Майдані Незалежності.

    Федорчук Вероніка, Аврамчук Вікторія, Гринь Юрій, Бортник Дмитро та Кривко Оксана прочитали оптимістичні поезії. Особливо зворушливо звучав власний вірш учня групи № 3 Берташа Миколи. Написані душею і серцем рядки, запам’яталися кожному присутньому в залі. 

   Із танцем пам’яті Небесної Сотні виступили учні групи №12 та №1. 

   Учні групи № 7 Кендись Андрій, Фурс Назар та Шикіло Андрій почуттям єдності і національного українського духу  об’єднали учнів та викладачів під час виконання патріотичної пісні “Не твоя війна”. 

   Символічно линула пісня «Нашим героям» у виконанні учениці групи №14 Дарії Іванюк. Почуте викликало щирі сльози на очах у присутніх.

   Пам’ять про полеглих за Україну вшанували хвилиною мовчання. Кожен з присутніх зміг доторкнутися пам’яттю до священного вогню – частинки вічного.

   Небесна Сотня віддала життя за кожного з нас! Ми пам’ятаємо. І завжди будемо пам’ятати!

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"