Засідання методичного круглого столу вихователів

17 февраля 2021 - Администратор
Засідання методичного круглого столу вихователів

17.02.2021 року відбулося засідання методичного круглого столу вихователів гуртожитку ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» на чолі із заступником директора з НВР Трало О.В. на тему «Створення інклюзивного середовища в закладі освіти».

Напередодні вихователі дистанційно підвищили кваліфікацію під час однойменного вебінару та набули компетентностей, передбачених стандартами освіти: професійні, інклюзивна. Під час проведення засідання вихователь Мороз Л.В. розповіла про форми інклюзивного навчання, засадничі понятійно-термінологічні визначення та  стратегію міжнародного законодавства – інклюзію.

 Вихователь Ковтун А.О. познайомила присутніх із презентацією  «Створення інклюзивного середовища в закладі освіти» та мультфільмами «Каструлька Анатоля», «Подарунок», «Тамара», які допоможуть педагогу в роботі.

Вихователі склали алгоритм порад педагогу (інклюзивна освіта).

Вихователь Шевченко Л.І. запропонувала інклюзивну серію книг для дітей «Живи і вчись» від видавництва Ранок: «Я все зможу», «У мене порушення слуху», «У мого брата аутизм», книжку  Олега Романчука «Соловейко з одним крилом та вправи, спрямовані на відпрацювання комунікативних навичок і підвищення самооцінки, вміння керувати своїми емоціями.

Організація інклюзивного навчання вимагає від сучасного педагога нових знань та підходів у роботі з дітьми із особливими освітніми потребами. Тестові завдання, які виконали присутні на засіданні, допомогли зрозуміти, як система навчання змінюється заради таких дітей.

Заступник директора з НВР Трало О.В. підвела підсумки роботи,високо оцінила рівень підготовки вихователів до даної теми, актуальність і своєчасність піднятих проблем, які все частіше стають перед педагогами в період дестабілізації економіки, спадів виробництва, зниженні життєвого рівня в країні, руйнуванні старої системи цінностей і стереотипів, які регулюють відносини особистості з суспільством.

Ми повинні самі вірити в те, чого вчимо наших дітей.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"