Засідання педагогічної ради

12 января 2024 - Администратор
Засідання педагогічної ради

12 січня 2024 року у ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» відбулося чергове засідання педагогічної ради, де розглядалися питання, пов’язані з інноваційним розвитком колективу та закладу освіти. На порядку денному були розглянуті питання про підсумки роботи за І семестр 2023-2024 навчального року та завдання у ІІ семестрі, творчі звіти педагогів, які атестуються, про стан роботи з охорони праці, про роль національно-патріотичного виховання у формуванні духовного та морального світогляду здобувачів освіти, про організацію профорієнтаційної роботи, про курсове підвищення кваліфікації педагогічних працівників та інші.

Атестація педагогів – це рух уперед, що мотивує до інтелектуальної та духовної праці, навчає досягати перемог і набувати досконалості. Колектив закладу освіти мав змогу оцінити роботу колег під час презентації власної педагогічної системи роботи. У своїх виступах-презентаціях педагогічні працівники, які атестуються, зосередили увагу на власних досягненнях, сучасних методах роботи, що дозволяють працювати у творчому пошуку, перебувати в неперервній самоосвітній діяльності, а також продемонстрували володіння інноваційними освітніми методиками й технологіями, що забезпечують високу результативність освітньої діяльності.
Особливу увагу колектив приділив питанням профорієнтаційної роботи, визначив ефективні методи та форми роботи. Порядком денним педагогічної ради також було охоплено питання, пов’язані із контролем за станом охорони праці та безпеки життєдіяльності під час освітнього процесу. Найважливішою громадянською рисою особистості є сформованість національної свідомості, патріотичних почуттів до рідної землі, свого народу, готовності до праці і захисту в ім’я України. Про роль національно- патріотичного виховання, яке сьогодні є основним пріоритетом у виховному процесі закладу освіти, розповіла бібліотекарка училища, наголосивши на особливому підході до викладання української мови і літератури та історії нашої держави.
Як писав Олександр Довженко: «Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців». І такий народ завжди будуть зневажати й поневолювати. Українська держава зможе розвиватися лише знаючи своє минуле, і пам’ятати, що саме історична свідомість є вищою духовною цінністю будь-якої нації.
Дякуємо ЗСУ за можливість здобувати знання!

 

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"