Засідання Школи молодого педагога

8 января 2024 - Администратор
Засідання Школи молодого педагога

8 січня у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» методистом Іриною Боярчук та викладачем математики Ольгою Корчинською проведено засідання «Школи молодого педагога» на тему «Особистісне зростання в умовах колективної взаємодії» у вигляді тренінгу.

Метою тренінгу стало опанувати елементарні знання про тренінг та його структуру; підвищити здатність учасників пізнати себе; розвинути навички колективної взаємодії;  розширити можливості особистості до самопізнання та усвідомлення зв'язку індивідуальних особливостей з колективними.

На початку тренінгу, викладачі представились за допомогою вправи "Драже", обговорили правила роботи під час тренінгу. Це стало чудовою можливістю для професійної діагностики. Для закріплення значущої інформації було введено правило повторення попереднього. Перш ніж висловити інформацію про себе — педагоги повторювали те, що сказав про себе сусід. Це дещо знизило неминуче первинне напруження й дозволило сформувати атмосферу довіри. За допомогою цього заходу для молодих, у майбутньому майстрів педагогічної праці, використано, в основному рольові вправи та ігри, за допомогою яких педагоги зможуть програти ті проблеми і ситуації, які виникнуть перед ними під час роботи.

Методист училища Ірина Боярчук ознайомила колег з оновленим Положенням про атестацію, надала практичні рекомендації щодо вдосконалення своєї педагогічної майстерності.

Щастя і успішність педагога багато в чому залежить від того, який сенс він вкладає у свою працю, як багато він працює над собою, своїм зростанням, своєю незамінністю.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"