Здоровий дух програмує здорове тіло

9 января 2024 - Администратор
Здоровий дух програмує здорове тіло

Професія педагога – одна із тих, у якій емоційне вигорання є найбільщ поширеним. Динаміка освітніх змін кожного дня ставить перед педагогом нові завдання та вимоги як до професійної, так і особистісної сторін особистості, які інколи педагог не може вирішити без відповідних психологічних знань. Професійне вигорання психологи трактують як синдром фізичного та емоційного виснаження, яке має такі складові: розвиток негативної самооцінки, пасивне ставлення до роботи, втрата розуміння й співчуття.

Саме тому до ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» була запрошена психологиня благодійного фонду «Рокада» Гання Кухарук, яка є фахівцем у питаннях вивчення особливостей виникнення, розвитку, перебігу, а головне – запобігання виникненню синдрому «професійного вигорання», для проведення тренінгу. Мета тренінгу – профілактика стресових станів та емоційного вигорання, навчання конструктивної поведінки в умовах професійного стресу, гармонізація професійного здоров’я педагога.
Учасники тренінгу з профілактики вигорання вчилися формувати мотивацію до самовдосконалення, формувати вміння шукати внутрішній спокій, ресурс, розглядали способи ефективного управління стресом, збереження балансу між роботою і особистим життям, позитивної самомотивації, відновлення енергетичного потенціалу та зняття фізичного напруження.
Зустріч з психолог була корисною та сприяла роздумам. Психологиня надихнула учасників на турботу про себе, на те, щоб думки завжди були гарними та ясними, а слова - добрими та розумними.
Дякуємо пані Ганні за хорошу роботу!

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"