Звіт директора

19 июня 2019 - Администратор
Звіт директора

Щорічний звіт  директора – завжди відповідальна і хвилююча подія, адже думка про діяльність педагогічного колективу  училища, його адміністрації і  директора завжди важлива.

Руслан Іванович зазначив, що у звітному періоді училище здійснювало свою діяльність відповідно до чинного законодавства України, Законів України ««Про освіту», «Про професійно-технічну освіту», Положенням про професійно-технічний навчальний заклад, Положенням про організацію навчально-виробничого процесу у професійно-технічних навчальних закладах, нормативно-правовими актами МОН України,  Статутом. Протягом 2018-2019 н. р. зусилля педагогічного колективу були направлені на пошук інноваційних шляхів підвищення результативності навчально-виробничої, виховної, науково-методичної, фінансової і господарської діяльності училища та здійснення намічених стратегічним та річним планами показників його розвитку.

Директор повідомив, що у 2018-2019 навчальному році училище проводило підготовку робітничих кадрів за трьома напрямками: будівельного – 4 групи, залізничного – 10 груп,  сфери обслуговування – 1 група.

Продовж  року продовжена практика зміцнення навчально-матеріальної бази навчального закладу. Немає жодної професії, з якої не оновлювалося б комплексно-методичне забезпечення, у відповідності до сучасних вимог та державних стандартів професійної (професійно-технічної) освіти.

Розпочато роботи з реконструкції навчальних кабінетів, виробничих майстерень, бібліотеки під облаштування сучасного навчального центру, яким передбачено створення смарт-аудиторії, оновлення і осучаснення кабінету інформатики, наповнення сучасним навчальним обладнанням виробничих майстерень.  Продовжується облаштування кабінетів, лабораторій, навчальних майстерень як в плані матеріально-технічного забезпечення, так і естетичному оформлені, ведуться ремонтні роботи.

    В училищі продовжується удосконалення комп’ютеризації навчального процесу. У навчальних майстернях та кабінетах функціонують мультимедійні проектори, копіювальна техніка. Усі комп'ютери навчального закладу підключено до мережі «Internet».  На даний момент з 31-го навчального кабінету 30 оснащені комп'ютером, 29 — мультимедійним проектором.

Науково-методична робота в закладі спрямована на те, щоб викладачі закладу розвивали високу педагогічну культуру, широку ерудицію, гідно володіли різними методами викладацької праці, тобто були високоосвічені, компетентні професіонали, котрі володіють глибокими педагогічними знаннями, надбаннями національної та світової науки і культури, здатні до роботи в сучасних умовах.

Директор зазначив, що розвиток творчого потенціалу викладачів, які працюють у навчальному закладі, відбувається безперервно. Сприяє розвитку педагогічної майстерності колективу система методичної роботи, сконцентрованої навколо науково-методичної проблеми закладу. Педагогічний колектив розпочав роботу над науково-методичною проблемою: «Формування конкурентоспроможного робітника засобами інноваційних технологій».

 Основними напрямками методичної роботи колективу є оновлення змісту професійної освіти з врахуванням змін, що сталися у відповідних галузях та потреб замовників, вивчення, узагальнення та використання передового педагогічного досвіду у освітньому процесі; використання нових педагогічних технологій навчання. Найбільш поширеною колективною формою методичної роботи в училищі є методичні комісії.

Ці досягнення, зазначив директор,  – результат творчої діяльності педагогів училища і безумовно вдало організованої управлінської роботи в нашому навчальному закладі. Орієнтуючись на гуманізацію навчання, на формування особистості учня, визнання її цінності та необхідності для сучасного суспільства, ми насамперед повинні пам’ятати, що вона формується особистістю самого педагога. Тому необхідно створити всі умови для росту професійної майстерності педагога, на що і спрямовується робота директора.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"