Гендерна рівність

21 марта 2023 - Администратор
Гендерна рівність

Принцип ґендерної рівності закріплений у Конституції України.

Стаття 24 Конституції України закріплює рівність чоловіків та жінок в усіх сферах життя. Частина третя цієї статті безпосередньо присвячена подоланню дискримінації стосовно жінок в Україні та наголошує на тому, що рівність прав жінок та чоловіків забезпечується наданням жінкам рівних з чоловіками можливостей у громадсько-політичній та культурній діяльності, у здобутті освіти та професійній підготовці, у праці та винагороді за неї тощо. 

У ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» 19 березня цього року класний керівник Наталія Шеменюк та майстер виробничого навчання Світлана Доброчинська у групі № 10 провели виховну годину «Гендерна рівність».    

     Проблеми якісної освіти, роботи, поєднання материнства та кар’єрного зростання, подолання насильства, включення жінок до процесів прийняття рішень, як сходинки до глобальної мети – зменшення, подолання безгрошів’я, поліпшення умов життя, формування умов для всебічного розвитку людської особистості. Ці та інші питання активно обговорювалися під час проведення виховної години.

     Захід сприяв орієнтації здобувачів освіти на гендерну рівність; розвиток почуття власної гідності; формування  гендерної ідентичності; делікатне ставлення до індивідуальних відмінностей та гендерних проблем.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"