Модерна українська проза. Основні риси українського прозового модернізму

2 марта 2023 - Администратор
Модерна українська проза. Основні риси українського прозового модернізму

1 березня 2023 року в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» викладач Ірина Суздальцева провела показовий урок з української літератури у групі № 10 за спеціальністю «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник».  Урок на тему: «Модерна українська проза. Основні риси українського прозового модернізму» було проведено у формі уроку-лекції з елементами евристичної бесіди.

Основним завданням було дати загальне уявлення про модерністські тенденції в українській літературі наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст., з’ясувати особливості літературного процесу на зламі двох віків та розвивати вміння знаходити необхідну інформацію в довідкових виданнях. На уроці було досягнуто поставленої мети, а націлений акцент на міжпредметних зв’язках сприяв цьому.

Цікавим видався етап актуалізації опорних знань та вмінь, який викладач зреалізувала використовуючи хмару слів на платформі Mentimeter. Основна частина уроку проходила у формі лекції з елементами евристичної бесіди. Реалізації ідейного задуму уроку також сприяло використання інтерактивних вправ. Викладач застосувала платформу Canva для презентації та Kahoot на  етапі перевірки нових знань.

За допомогою цифрових технологій вивчення нового матеріалу на уроках літератури є набагато ефективнішим та цікавішим.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"