Найбільша розкіш на світі - це розкіш людського спілкування

22 февраля 2023 - Администратор
Найбільша розкіш на світі -  це розкіш людського спілкування

Цей вислів відомого класика Антуана де Сент-Екзюпері став епіграфом показового заняття української мови з розділу “Практична риторика”.

Часто ми спілкуємося, але не задумуємося над процесом спілкування. Спілкування для нас дуже важливе. Від того, як ми будемо спілкуватися багато чого залежить у нашому житті. Для того, щоб якісно використовувати спілкування люди придумали різні науки. Серед них, наприклад, такі: граматика, риторика, а також психологія.

Важливим розділом соціальної психології є психологія спілкування. У соціальній психології явище спілкування є одним з найважливіших, позаяк породжує такі феномени, як обмін інформацією, сприймання людьми один одного, керівництво і лідерство, згуртованість і конфліктність, антипатія тощо.

Саме тому показове заняття у групі №2 на тему “Риторика як мистецтво. Роль риторики в сучасному світі” викладач української мови Наталія Поліщук провела разом з практичним психологом Валентиною Якубчик.

Під час заняття відбулися ряд тренінгів та вправ, а саме: “Якості та вміння”, “Я вмію спілкуватися”, “Знайди свою пару“. Здобувачі освіти продовжували фрази«Спілкування – це…», “Мені приємно спілкуватися з людиною коли…”, розігрували приклади ситуацій спілкування.

Наприкінці заняття провели самодіагностику у вигляді анкетування “Чи вмієте ви контролювати себе” та дійшли висновку, що велику роль у житті кожного відіграє спілкування і що саме спілкування є найбільшою розкішшю на світі.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"