З Рівненщиною в серці

20 декабря 2022 - Администратор
З Рівненщиною в серці

20 грудня У ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» відбулась чергова презентація роботи навчально-практичних центрів, зокрема, відкриття ще одного напрямку розвитку робітничих професій - центр з підготовки монтажників санітарно-технічних систем та устаткування «Сучасна сантехнічна освіта».

Подія відбулася в рамках проведення стратегічної сесії «Розбудова потенціалу закладів ПТО в умовах воєнного стану» спільно з програмою ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України». Учасниками заходу були гендиректор директорату професійної освіти МОН України Ірина Шумік, начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, Директор  Департаменту освіти і науки Рівненської ОВА Петро Коржевський, керівники структурних підрозділів департаменту, експерти з децентралізації та освітяни України.

Центр «Сучасна сантехнічна освіта» створено зусиллями колективу Здолбунівського ВПУЗТ завдяки державно-приватному партнерству відомого виробника сантехніки - компанії Grohe та обласної влади. У центрі здобувачі освіти проводитимуть практичні заняття, а дорослі підвищуватимуть кваліфікацію або здійснюватимуть перенавчання і не тільки підвищуватимуть кваліфікацію працівники сантехнічної галузі, а й навчатимуться всі бажаючі за короткостроковими програмами. Це є ще одним вагомим кроком у стратегії популяризації робітничих професій та залучення молоді до навчання у закладах профтехосвіти.

Під час екскурсії по ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» гості мали змогу ознайомитися із діючими навчально-практичними центрами у закладі освіти, лабораторіями та кабінетами, СТЕМ-центром. Педагоги закладу в рамках обміну досвідом презентували свої напрацювання та досягнення.

У ході заходу звучали вітальні промови представників влади, вітальні слова та схвальні відгуки про заклад освіти присутніх гостей. Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль у вітальному слові наголосив, що нинішня подія дуже важлива для Рівненщини, яка сьогодні налічує понад 37 тисяч внутрішньо переміщених осіб.  Під час війни також важливо, що світові компанії інвестують в Україну. Вони, як і ми, вірять у нашу Перемогу. А ще очільник області привітав усіх присутніх з визначною подією та побажав усім добра, а також, щоб кожен залишив у своєму серці частинку Рівненщини з її щирими мешканцями, які усіма своїми зусиллями наполегливо наближають нашу Перемогу.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"