Змінюємо стереотипи!

21 апреля 2023 - Администратор
Змінюємо стереотипи!

Реформа професійно-технічної освіти є пріоритетом держави. Серед основних завдань реформи: адаптувати навчання до вимог ринку праці та допомогти молоді й дорослим реалізувати власний потенціал та бути успішними у професійному житті. Сьогодні всі розуміють, що майбутнє нашої країни залежить від тих людей, які створюють доступні блага і комфорт руками. Адже саме кваліфіковані робітники є вагомою складовою економіки регіонів.

 

До ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» завітали учасники престуру щодо результатів і досягнень реформи професійної освіти, який проходив впродовж 19-20 квітня на Рівненщині. Серед гостей престуру були  очільники департаменту освіти і науки Рівненської ОДА: Петро КОРЖЕВСЬКИЙ, директор департаменту, та Олена ПОЛЮХОВИЧ, заступниця директора департаменту – начальник управління професійної, вищої освіти, фінансово-економічної, кадрової, організаційної та правової роботи, директор НМЦ ПТО у Рівненській області, Валентина БОНДАРЧУК, директор НМЦ ЕВУ ПТНЗ у Рівненській області, Володимир КЛИМЮК, а також освітяни, журналісти та блогери.

 

Мета престуру - ознайомлення журналістів із ключовими викликами та перемогами реформи профтехосвіти, змінами, що відбулися у закладах, практиками співпраці з бізнесом, аби змінити стереотипну думку населення щодо престижності вищої освіти, адже, як показує практика, вона перестає бути престижною. Сьогодні бути затребуваним на ринку праці і отримувати гідну заробітну платню дає можливість саме професійно-технічна освіта, а здобувати професію у закладі профтехосвіти престижно, комфортно та цікаво.   

 

 

Під час престуру у Здолбунівському ВПУЗТ гості ознайомилися з освітнім процесом та роботою навчально-практичного центру «Сучасні будівельні технології», побували на  практичному занятті майбутніх залізничників у вагоні-лабораторії, оглянули матеріально-технічну базу закладу, познайомилися із можливостями STEM-центру, де мали змогу спостерігати за польотом дронів та процесом вивчення спецдисциплін за допомогою інтерактивної панелі та окулярів віртуальної реальності, спостерігати за роботою верстата з числовим програмним управлінням, 3D-принтерів. У ході екскурсії  представники медіа поспілкувалися з педагогами та здобувачами освіти,  успішними випускниками училища, а саме: менеджерами з персоналу РФ «Львівська залізниця» виробничих структурних підрозділів «Моторвагонне депо Здолбунів» - Тетяною КУХАРЧУК, «Локомотивне депо Здолбунів» - Галиною БАРТОШУК, «Ремонтне вагонне депо Здолбунів» - Тетяною ВАСЬОН, представниками ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна», які поділились своїми спогадами та враженнями про заклад. 

Гості високо оцінили досягнення, здобутки та розвиток навчального закладу на сучасному етапі, а також можливості і перспективи у майбутньому.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"