Материалы за 13 мая 2019 года

Віче пам`яті "В молитві єдність"Новини

Віче пам`яті "В молитві єдність"

     З червня 1941 року після вторгнення військ Німеччини та її союзників на територію СРСР уся Україна стала ареною запеклих бойових дій. Загальна кількість осіб, мобілізованих за роки війни з України до радянських Збройних сил перевищує 6 мільйонів бійців. Багато загинуло, а кожний другий з тих, хто залишився живим, став інвалідом.

     Саме 8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо згадати роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

1939 – 1945 р.р. «Пам’ятаємо. Перемагаємо»Новини

1939 – 1945 р.р. «Пам’ятаємо. Перемагаємо»

     Велика Перемога 1945-го щороку нагадує про себе травневим квітом та сивиною вже поодиноких ветеранів… Пам'ять про втрати і руйнування, подвиги і зради назавжди вписана на сторінки історії. Це біль, який неможливо розділити кордонами. Понад 2 тисячі днів і ночей народи світу боролись за право жити і вибороли це право ціною життя понад 50 млн. людей. Цей подвиг не має забуття!

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"