«Чорнобиль: 35 років пам’яті»

29 апреля 2021 - Администратор
«Чорнобиль: 35 років пам’яті»

28. 04. 2021 року учні групи № 11 за спеціальністю «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник» у Здолбунівському районному історико-краєзнавчому музеї відвідали інтерактивну виставку CHORNOBYL 35 з елементами доданої реальності.

Цьогоріч виповнилося 35 років з дня однієї з найстрашніших катастроф в історії людства – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Минуть ще роки й десятиліття, а цей трагічний день усе одно хвилюватиме людей. Тому з метою донесення до свідомості учнів масштабів чорнобильської катастрофи, прищеплення любові до рідного краю, виховання почуття співчутливості, критичного ставлення до історичних подій класний керівник Ірина Суздальцева організувала виховний захід, присвячений вшануванню пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Учні обговорили відомі причини та наслідки Чорнобильської трагедії; вплив радіоактивного опромінення на організм людини.

Завдяки AR технології мобільного додатку Chornobyl App, учні  дізналися історію катастрофи, та віртуально відвідали Чорнобиль. Виставка розкриває тематику Чорнобиля з різних кутів.

Також учні ознайомилися із цікавою історією музею. Під час екскурсії, яку проводив директор музею Олександр Чижевський учні почули багато цікавої та корисної інформації, побачили велику кількість музейних експонатів, побували в експонаційних залах та у підвальних приміщеннях будівлі, які в минулому слугували камерами ув’язнення. Особливо вразила екскурсія у підвалах, де розміщувались катівні. Там стіни списані останніми прощальними словами загиблих, спеціально видовбані в підлозі кровостоки.

Захід був насичений позитивними і сумними розповідями з історичного минулого та сучасності міста й району. Усі були вражені від побаченого.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"