Інтелектуальна гра-шоу «Що? Де? Коли?»

21 февраля 2022 - Администратор
Інтелектуальна гра-шоу «Що? Де? Коли?»

Сьогодні, 21 лютого, увесь світ святкує Міжнародний день рідної мови. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

У ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту», з нагоди такого чудового свята, викладачі української мови та літератури Наталія Поліщук та Ірина Суздальцева провели онлайн інтелектуальну гру-шоу «Що? Де? Коли?»

У цікавій грі, що складалася з п´яти раундів, змагалися здобувачі освіти групи №2 за спеціальністю «Слюсар з ремонту рухомого складу» та №7 за спеціальністю «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник».

Перший раунд мав назву «Що спільного?». Завдання полягало у тому, щоб зрозуміти, що єднає презентовані зображення. Це могло бути будь-яке слово, виражене іменником, прикметником, дієсловом, тощо. Другий – це раунд бліц «Було та загуло». На екрані з’являлися картинки, але на них не вистачало певної деталі. Потрібно було назвати цю деталь. Третій раунд називався «Плюс-мінус». Щоб отримати відповідь на завдання, потрібно було додавати або віднімати значення зображень.

Не менш цікавим став четвертий раунд «Відгадай мене». На екрані демонструвались короткі буктрейлери відомих творів української літератури. Завдання полягало у тому, щоб відгадати назви творів за цими трейлерами.

І останній раунд мав назву «Фразеологізми». Щоб відгадати зашифровані фразеологізми, потрібно було додавати зображення одне до одного.

У запеклій боротьбі перемогли хлопці. Усі учасники довели, що в житті потрібно завжди мати логічний підхід і зважати на аргументи!

 

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"