Інтелектуальне мовне шоу «ЕРУДИТ»

20 февраля 2023 - Администратор
Інтелектуальне мовне шоу «ЕРУДИТ»

Сьогодні Україна відстоює не лише свою територію, не лише життя людей, але й свою культуру і слово. Тому важливо відноситися до мови, як до великого національного чинника принципового значення, бо тільки вона є основою національного життя народу, всіх творчих сил розвитку культури та організуючим фактором життя нації і держави.

Наша українська мова – це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України. Мова – це не просто слова, звуки, це – голос народу. Наш народ протягом багатьох віків творив мову, боровся за її збереження. Якщо зникає мова – зникає і народ.

21 лютого у рамках проведення тижня суспільно-гуманітарних дисциплін та з нагоди Міжнародного дня рідної мови, викладачі Наталія Поліщук та Ірина Суздальцева провели інтелектуальне мовне шоу «ЕРУДИТ». За звання “Найкращий знавець рідної мови” змагалися першокурсники.

Здобувачі освіти демонстрували свої знання та вміння у різних конкурсах, таких, як «Оратор», “Тема”, “Практикум”, “Подорож у літературу”.

Наприкінці шоу між командами “Розривні” (група №5) та “Хоробре серце” (група №10) відбулася “Дуель” за І місце. У чесній та запеклій боротьбі перемогли дівчата з команди “Хоробре серце”.


 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"