«Про що мовчить українська казка?»

24 февраля 2021 - Администратор
«Про що мовчить українська казка?»

24 лютого 2021 року в рамках тижня суспільно-гуманітарних дисциплін в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» викладач Суздальцева І. М. провела показовий позакласний виховний захід у групі № 10 за спеціальністю «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник».  Захід на тему: «Про що мовчить українська казка?» було проведено у формі уроку-диспуту з елементами бесіди.

Метою було повторити з учнями інформацію про епоху мезоліту, з’ясувати як в українських народних казках відображається життя людей мисливської епохи; осмислити психологію та світогляд наших предків; розвивати творчий потенціал учнів, логічне мислення, мовлення; виховувати правильне світобачення. Націлений акцент на міжпредметних зв’язках сприяв досягненню мети уроку. Учні  мали можливість актуалізувати знання, що орієнтовані на застосування та синтез матеріалу з історії, української мови, фольклору та біології.

Основна частина уроку була побудована на аналізі сюжетів українських народних казок. Проаналізувавши ці відомі сюжети, учні зрозуміли, що послугувало причиною збереження в людській пам´яті цих псевдоісторій та з’ясували яким чином у казках відображаються елементи світобачення, календарної обрядовості та побутового устрою наших предків.

Про те, що література є художнім відображенням життя народу відомо кожному. Але, як виявилося сьогодні, навіть і звичайна, на перший погляд дитяча, казка є носієм невичерпної мудрості, адже своїм початком сягає тисячолітньої давнини.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"