"Профілактика та упередження "емоційного вигорання" в умовах воєнного стану"

3 января 2023 - Администратор
"Профілактика та упередження "емоційного вигорання" в умовах воєнного стану"

Сьогодні освітній процес відбувається у незвичних для нас умовах. Це виклик для будь-якої професії, але представники педагогічної галузі опинилися в найбільш складній ситуації, оскільки відчувають подвійні навантаження, адже вони несуть відповідальність і за здобувачів освіти.

Тому в  рамках курсу розвитку  педагогічної майстерності в ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту" відбувся тренінг з адміністрацією  закладу на тему: "Профілактика та упередження емоційного вигорання в умовах воєнного стану", який провела психологиння ВАЛЕНТИНА ЯКУБЧИК.  В  ході заняття були ознайомлені з факторами виникнення та розвитку професійного  вигорання,  його ознаками та напрямками його профілактики.

Цікавою частиною тренінгу було освоєння навичок розслаблення і самопізнання, також психоемоційного  розвантаження. На тренінгу були представлені різні антистресові техніки та вправи на релаксацію, які допоможуть підвищувати свою самооцінку та впевненість в собі. Зокрема учасники тренінгу змогли релаксувати за допомогою майстер-класу з декоративно-прикладного мистецтва.

Такі  заняття  допомагають відволіктися від  професійної рутини, буденних проблем і дати волю творчим покликам.

Памятайте: для того, щоб надавати допомогу іншим необхідно відновлювати свій власний ресурс, саме тому потрібні  такі тренінги.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"