«ЖИВИ, КОБЗАРЕ, В ПАМ’ЯТІ ЛЮДСЬКІЙ»

20 февраля 2023 - Администратор
«ЖИВИ, КОБЗАРЕ, В ПАМ’ЯТІ ЛЮДСЬКІЙ»

У ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» відбувся І етап конкурсу-огляду читців-декламаторів «ЖИВИ, КОБЗАРЕ, В ПАМ’ЯТІ ЛЮДСЬКІЙ».

У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Для України таким поетом є Тарас Шевченко, а його безсмертна творча спадщина – одна з найбільших вершин людського генія.

Мета конкурсу – популяризація творчої спадщини великого Кобзаря, виявлення і підтримка обдарованих дітей, розвиток патріотичного виховання учнівської молоді.

Конкурс вкотре показав акторську майстерність виконавців,  володіння  дикцією, вмінням вживатися в художню роль, розкривати образи персонажів.

Творчість Т.Г. Шевченка – мелодійна та багатогранна. В ній – оспівана жінка-мати, трагічна доля народу та філософські роздуми автора. Поезія Шевченка не залишає байдужою жодну людину.

Під час виступів здобувачі освіти читали відомі вірші та уривки з поем Т.Г. Шевченка: "Думи мої, думи...", "Катерина", "Пророк", "Якби ви знали, паничі..." та інші, а також презентували авторську поезію.

Мелодійно, замріяно і щиро звучали поетові слова із дитячих вуст, а уява малювала картини української природи та долі народу.

Учасники конкурсу проявили свій акторський хист, декламаційні здібності, власне розуміння Шевченкової поезії.

За підсумками конкурсу та рішенням журі перемогла Давидюк Наталія, здобувачка освіти групи № 7. 

Від щирого серця вітаємо переможницю бажаємо їй успіху у районному етапі. Нехай вогник Кобзаря завжди горить у серці, посилаючи промені любові до природи, до людини, до рідного слова!

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"