Чия мова – того країна!

10 ноября 2022 - Администратор
Чия мова – того країна!

Мова в житті людини має величезне значення. Це не лише засіб мислення, спілкування, пізнання та впливу. Кажуть, що мова — душа народу, але також вона є ключем до душі окремої людини. Саме цим можна пояснити особливу красу й милозвучність української мови. Кожне слово у ній — дорогоцінний камінь, що віддзеркалює частинку душі патріота України.

Сьогодні, як ніколи, гостро стоїть питання володіння рідною мовою, як головним ідентифікатором українця. Українську мову в устах українців варто сприймати як мову гідності й незламності. Хотілося б, щоб наші люди брали приклад із наших військових, які навіть у таких важких умовах зберігають українську гідність і культурність.

Щоб хоч чимось покращити умови перебування наших захисників, здобувачі освіти групи № 9 «Слюсар – ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу. Оглядач вагонів» під час виховної години, присвяченої Дню української писемності та мови, разом з класним керівником Наталією Поліщук та майстром виробничого навчання Денисом Асановим виготовляли окопні свічки.

Розпочалася виховна година в учнівському гуртожитку, але несподівано пролунав сигнал тривоги! Та наші здобувачі освіти мають чудовий приклад воїнів ЗСУ, які нескоримі у будь-якій ситуації, тому і вони не зупинили роботу, а продовжили робити свічки в укритті.

Говорімо українською, щоб нас почув увесь світ! Вчімо й шануймо, бо мова – зброя й безсмертя нашої нації! Мова має значення!

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"