Долаємо виклики сьогодення

11 января 2023 - Администратор
Долаємо виклики сьогодення

11 січня у ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» у рамках курсу розвитку педагогічної майстерності педагоги закладу освіти взяли участь у  віртуальному колажі «Педагог, якого чекають», презентувавши свою роботу з інструментами дистанційного навчання.

Епідемічні захворювання, воєнний стан та повітряні тривоги повністю підпорядкували собі всі сфери нашого життя та змусили докорінно переглянути освітній процес і навчитися працювати дистанційно. Педагоги отримали величезний досвід, який використовують у своїй роботі.

Що робити, коли немає світла та зв'язку, як отримати зворотний зв'язок під час дистанційки, як навчатись в укритті,  як організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, надихати й мотивувати учнів, давати раду технічним проблемам – такі питання стали актуальними для педагогів зараз. Взаємодія всіх учасників освітнього процесу – один з найважливіших факторів успішного функціонування будь-якої освітньої спільноти. В умовах дистанційного навчання, коли викладачі й здобувачі освіти не можуть бути поруч, взаємодія між усіма учасниками освітнього процесу набуває особливої важливості.

Саме тому з метою презентації власного досвіду творчих напрацювань та здобутків виступили вихователі гуртожитку, художні керівники та майстри виробничого навчання.

Цікаві форми роботи презентували вихователі Анастасія Ковтун та  Людмила Шевченко,  музичний керівник Володимир Денисюк та майстер виробничого навчання Світлана Швець. Педагоги презентували власні відеоуроки та висвітлили специфіку організації навчального простору з використанням технологій дистанційного навчання, поділились своїми успіхами.

Спочатку було складно. Але педагоги пристосувалися до роботи. І тепер розуміють, що робота в онлайні – це виклик часу, який ми подолаємо! Це досвід, який ми отримали.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"