Екскурсія в Здолбунівський краєзнавчий музей

28 сентября 2022 - Администратор
Екскурсія в Здолбунівський краєзнавчий музей

Здобувачі освіти групи 7 ("Перукар (перукак-модельєр). Манікюрник") у супроводі класного керівника Світлани Шевцової відвідали Здолбунівський краєзнавчий музей. Приміщення теперішнього Здолбунівського краєзнавчого музею збудовано 1903 року в центрі міста (нинішня адреса: вул. Фабрична, 9) як поліцейське відділення із облаштуванням камер попереднього ув’язнення. Будівлю споруджено з унікальної цементної цегли, аналогів якій майже не збереглось навіть у Здолбунові.

Відвідувачі музею наче побували в різних історичних періодах, розглядаючи унікальні експозиції у залах музею первісної історії, періоду царського та польського правління, періоду Першої та другої Світових воєн, Українського Руху опору, Героїв Майдану та АТО. Зачарувала своєю духовністю музейна каплиця. А підземелля та катівня навіяли моторошні емоції та преживання.

Мали можливість помилуватися вистакою акварельних пейзажів Христини Касенюк у мистецькій галереї та вперше послухали музику з платівки на грамофоні.

Дякуємо Олександру Чижевському за цікаву та  змістовну екскурсію. Неймовірні враження та емоції від побаченого та почутого спонукають краще вивчати історію міста Здолбунова, України та світу, а також бути активними громадянами своєї держави.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"