Показовий урок-хронологія з історії України «Воєнні дії на території України в 1914-1917 рр.»

4 февраля 2021 - Администратор
Показовий урок-хронологія з історії України «Воєнні дії на території України в 1914-1917 рр.»

Ми живемо в епоху швидких цифрових змін, тому викладач повинен крокувати в ногу з часом. Примхливих учнів зацікавити не так уже й легко, але у цьому можуть допомогти сучасні технології. Саме вони допомагають педагогам проводити заняття більш динамічно, ефективно, емоційно та насичено. 

04 лютого 2021 року у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» викладач Вознюк О. В. у групі № 14 «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник»  провела показовий урок-хронологію з історії України «Воєнні дії на території України в 1914-1917 рр.».

Метою уроку було проаналізувати перебіг воєнних подій 1914 – 1915 рр. на українських землях, визначити особливості російської окупаційної політики на Галичині та Буковині в 1914 – 1915 рр. та простежити бойовий шлях українських січових стрільців.

Основна частина уроку була побудована на розповіді хронологій подій за допомогою стрічки часу із застосуванням онлайн-сервісу. Завдяки візуалізації  розміщення подій Першої світової війни на стрічці часу, учням було легше не лише запам’ятати такі важкі дати Першої світової війни, які зовсім скоро зустрінуться на ЗНО, а й зрозуміти хронологію та перебіг самих подій історії.

Учні та викладач узагальнили календар Першої світової війни за допомогою вправ «Так/ні» та онлайн-сервісу LearningApps.org.

Цікавим, простим, але дієвим було домашнє завдання для учнів – створення карток-сорбонок подій Першої світової війни, які згодом стануть частиною комплекту вивчення всього курсу історії України ХХ-ХХІ ст.

Отож, цифрова компетентність – це не просто можливість зацікавити учнів навчанням, а ще й чудовий шанс значно полегшити собі роботу. І зробити її ще цікавішою! Учні будуть бігти на уроки із задоволенням, якщо застосовувати «трендові» цифрові технології.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"