Презентація кращого досвіду ефективних форм профорієнтаційної роботи

10 января 2023 - Администратор
Презентація кращого досвіду ефективних форм профорієнтаційної роботи

10 січня у ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» у рамках віртуального колажу «Педагог, якого чекають» відбулася презентація кращого досвіду ефективних форм профорієнтаційної роботи класних керівників та майстрів виробничого навчання.

Методист Ірина Боярчук ознайомила педагогічних працівників зі змінами до  Правил прийому до закладів професійної (професійно-технічної) освіти. У цікавій лаконічній формі пані Ірина повідомила про нові форми подання документів, зокрема електронний вступ, про гнучкість для вступників із ТОТ, прозорість, порядок прийому заяв та документів для вступу, а також доповіла про оновлені умови прийому.

Заступник директора з виховної роботи Олена Трало презентувала оголошення, профорієнтаційні книги та брошури. Також Олена Віталіївна, орієнтуючись на власний досвід, дала слушні поради педагогам початківцям щодо успішного проведення профорієнтації.

Викладач Наталія Шеменюк детально розповіла ази проведення профорієнтаційної роботи та провела цікаве анкетування, яке дало можливість виявити проблемні місця, над якими варто працювати активніше.

 Із презентацією власного досвіду виступила викладач Ірина Суздальцева, яка запропонувала декілька нових цікавих ідей для ефективності проведення профорієнтації.

Викладач Світлана Шевцова доповіла про найбільш ефективні методи роботи, щоб забезпечити стійкий інтерес до нашого закладу освіти з боку абітурієнтів.

Сьогодні є багато  проблем у професійному самовизначенні молоді. Одна з них – низька престижність робітничих професій через пропагування закладами освіти та  засобами масової  інформації вищої освіти. Тому надзвичайно важливою є  цілеспрямована профорієнтаційна робота   педагогічного колективу, адже це важливо як і для нашого закладу освіти, так і для потенційних абітурієнтів – майбутніх кваліфікованих працівників.

 

 

 

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"