Ще раз про STEM

17 февраля 2022 - Администратор
Ще раз про STEM

17 лютого 2022 року відбувся міжрегіональний круглий стіл для викладачів природничо-математичних предметів на тему: «Сучасні методики проведення уроків з освітніх галузей «Математика» та «Природознавство». До участі у круглому столі за напрямком «Застосування STEM-освіти на уроках та у позаурочній діяльності» долучилася методична комісія природничо-математичних дисциплін ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту».  Спікером виступив викладач фізики та астрономії Флорак Назар Леонідович.  

     Викладач розкрив можливості системного впровадження та розвитку компетентнісного підходу у викладанні математики, фізики, хімії, біології та екології, застосування STEM-технологій на уроках спецдисциплін та у позаурочній діяльності. Адже, наше училище є прикладом сучасного професійно-технічного закладу, який втілює інноваційні ідеї застосування STEM-технологій, це простір нових можливостей для здобувачів освіти, де створені сучасні умови для навчання, формування інтересу до наукової, дослідницької, новаторської, конструкторської та винахідницької діяльності, розвитку креативного мислення.

     Учасники круглого столу – з багатьох регіонів України, були приємно вражені можливостями STEM- центру нашого закладу, високим рівнем матеріально-технічного забезпечення STEM-лабораторії. Навіть попросилися в «гості». Освітяни дійшли до спільного висновку, що використання STEM- технологій в освітньому процесі дає поштовх до появи нового покоління освітніх інновацій, дає можливість підвищити мотивацію та якість навчання, престиж робітничих професій та змінити в свідомості людей стереотип другорядності професійної освіти. Крім того, STEM-освіта створює методики викладання, які відповідають вимогам роботодавців, сприяють співпраці профтехосвіти, місцевої влади та бізнесу.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"