Скажи «НІ» насильству!

6 декабря 2021 - Администратор
Скажи «НІ» насильству!

Конфлікти й непорозуміння трапляються у будь-якій сім’ї, але інколи вони стають загрозою для фізичного та психологічного здоров’я людини.

07.12.2021 року у державному навчальному закладі «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту в рамках Всеукраїнської щорічної акції «16 днів проти насильства» класний керівник Ірина Суздальцева організувала виховну бесіду у групі № 11 за спеціальністю «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник). На зустріч запросили психолога Валентину Якубчик, яка зі змістовною презентацією розкрила суть проблемного питання та ознайомила з варіантами протидії домашньому насильству.

Також психолог детально розповіла про можливі варіанти захисту, адже тема для розмови на жаль і сьогодні є актуальною. Часто люди під домашнім насильством вважають лише побої. Тепер домашнє насильство – це будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного характеру по відношенню до людини, якщо вони порушують її права і свободи, наносять моральну шкоду, фізичну чи економічну.

Доволі тривалий час в Україні ставлення до домашнього насильства залишилось суто «домашнім», а суспільство переважно закривало очі. Але сьогодні важливо говорити про такі речі, спонукати до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяти вихованню здобувачів освіти людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Зустріч виявилася надзвичайно цікавою та інформаційно насиченою.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"