Участь у Всеукраїнському уроці права на тему: «Права людини»

16 декабря 2021 - Администратор
Участь у Всеукраїнському уроці права на тему: «Права людини»

У ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту" триває тиждень правових знань.

10 грудня 1948 р., Організація Об’єднаних Націй (ООН) прийняла Загальну декларацію прав людини, яка стала першим універсальним міжнародним актом з прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості: рівність усіх перед законом, право кожного на свободу й особисту недоторканність, свободу совісті та ін. У Декларації також заявлено, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх раси, статі, мови, релігії тощо. Відповідно до Загальної декларації прав людини, ці права — громадянські, політичні, економічні, соціальні — не даруються державою, а належать кожному від народження.

    У 1950 р. Генеральна Асамблея ООН проголосила 10 грудня Днем прав людини з метою залучення уваги людей в усьому світі до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів.

Викладач Олеся ВОЗНЮК та здобувачі освіти групи №7 "Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник" долучилися до проведення Всеукраїнського уроку права на тему: "Права людини". На уроці обговорили актуальність даної теми в наш час, особливу увагу звернули на порушення прав дітей, підлітків. Викладач наголосила на правовому аспекті захисту своїх прав, що полягає в обізнаності прав на законодавчому рівні.

На уроці здобувачі освіти дійшли висновку, що в основі концепції прав людини лежать дві основні цінності. Перша — це людське достоїнство, а друга — рівність. З цих двох основних цінностей можна вивести багато інших:  свобода, повага до інших, недискримінація, толерантність, відповідальність та інші. От чого варто дотримуватися у суспільстві.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"