Військово-патріотична підготовка молоді – міцні збройні сили України

24 января 2023 - Администратор
Військово-патріотична підготовка молоді –  міцні збройні сили України

Майже рік великої війни — запеклого та героїчного повномасштабного спротиву російським окупантам. Українці захищають не тільки свою територію, а й мир у всій Європі, адже росія хоч і веде війну на території України, але насправді воює з усім демократичним світом. Майже рік українці дають відсіч «другій армії» світу, яка хотіла захопити столицю за три дні.

Вірність Україні є невід’ємною ознакою національного свідомого громадянина. Формування патріотичних почуттів означає вироблення і зміцнення почуття обов’язку в ім’я процвітання своєї держави, прагнення бачити її незалежною. У зміцненні патріотичних почуттів велику роль відіграє героїкопатріотичне виховання, покликане формувати бойовий, морально-психологічний дух, спонукати до фізичного вдосконалення громадянина-патріота, виробляти глибоке розуміння громадського обов’язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії народу, його Збройних сил.

Посилення військово-фізичної підготовки молоді набуває особливої актуальності у сучасних умовах розвитку українського суспільства. Зараз виникає жорстка необхідність виправлення ситуації країни з військово-патріотичною підготовкою у закладах освіти. Виховання професіонала відповідної галузі, істинного патріота та захисника Вітчизни – основний принцип роботи колективу ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ».

Військово-патріотичне виховання здобувачів освіти – це комплекс заходів з формування в них особистих необхідних якостей. Для успішного виконання поставлених завдань кабінети "Захисту України" закладів освіти України повинні бути укомплектовані необхідними засобами навчання та обладнанням. Посильну допомогу у придбанні необхідного інвентаря в ДНЗ "Здолбунівське ВПУЗТ" надає учнівський профспілковий комітет на чолі з Наталією Поліщук. Так, за кошти учнівської профспілки були придбані: джгути, рюкзаки тактичні, наколінники та налокітники, які обов’язково будуть використані на уроках "Захисту України".

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"