Воскресни, писанко!

9 апреля 2023 - Администратор
Воскресни, писанко!

Під такою назвою пройшла виставка пасхальних композицій та екібан в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту». Адже Великдень – це величне свято, символом якого є писанка: знак нового життя, воскресіння Бога і відродження природи. Традиція українського писанкарства – це давнє і вічно молоде мистецтво, яке вражає своєю художньою довершеністю, багатством сюжетних композицій, неповторністю кольорових гам.

Виставка проводиться щорічно і має на меті відродження і розвиток писанкарства, виявлення і підтримку талановитої молоді, залучення здобувачів освіти до вивчення звичаїв та духовної спадщини українського народу.

На виставці були вишиті рушники та серветки на великодню тематику, вироби з бісеру, листівки тощо. Звичайно, фаворитом залишилась писанка – розмальована, дерев’яна, гіпсова і навіть в’язана.

Журі, до складу якого ввійшли заступник директора з навчально-виховної роботи Олена ТРАЛО, заступник директора з навчально-виробничої роботи Ольга РОМАНЮК, методист Ірина БОЯРЧУК, вихователь Анастасія КОВТУН та голова учнівського самоврядування Ангеліна ОСТАПЧУК визначили трійку переможців таким чином:

І місце – група №5 за спеціальністю «Машиніст тепловоза. Машиніст електровоза. Слюсар з ремонту рухомого складу» (класний керівник Юлія МАЗУРЕЦЬ, майстер виробничого навчання Юрій ВОЗНЮК);  

ІІ місце – група №3 «Монтажник систем утеплення будівель. Опоряджувальник будівельний» (класний керівник Віктор ТАТАРИН, майстер виробничого навчання Світлана ШВЕЦЬ);

ІІІ місце розділили – група №6 «Слюсар-ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу» (класний керівник Ірина СЛУЧИК, майстер виробничого навчання Денис АСАНОВ) та група №13 «Монтажник систем утеплення будівель. Опоряджувальник будівельний» (класний керівник Ольга КОРЧИНСЬКА, майстер виробничого навчання Любов КАЛІНОВСЬКА).

Усі роботи, представлені на виставці, зачаровують своєю вишуканістю і неповторністю. Такі виставки спонукають здобувачів освіти відновлювати та берегти традиції українського народу. Сподіваємось, що і надалі наша молодь буде тішити нас надзвичайними витворами, у які вони вкладають новизну світосприймання та індивідуальну безпосередність.

 

 

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"